Misstänkt mordförsök – man slagen i huvudet med yxa

En man i Varberg fick föras till sjukhus med allvarliga skador under midsommarnatten efter att ha blivit slagen i huvudet med en yxa. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Vid 18-tiden var mannens tillstånd allvarligt men stabilt, enligt Sahlgrenska.

ANNONS

Det var strax innan midnatt på midsommarafton som polisen larmades om att en man i 50-årsåldern blivit slagen i huvudet med en yxa i Varberg.

– Han blev först avförd till Varbergs sjukhus och sedermera förflyttad till Sahlgrenska. Så skadeläget är nog lite allvarligare än vad man trodde initialt, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Senare under morgonen kunde polisen gripa och anhålla en annan man, också han i 50-årsåldern. Han är nu misstänkt för försök till mord.

Har inte kunnat höras

Det är oklart om målsägande och det misstänkte gärningsmannen kände varandra, men enligt Göran Carlbom ska de åtminstone ha en koppling:

ANNONS

– Om de kände varandra vågar jag inte svara på, men den som är gripen är den målsägandes flickväns ex, säger han.

Mannen kommer att förhöras under dagen och polisens tekniker undersöker platsen, uppger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Hon bekräftar att mannen som fördes till sjukhus är allvarligt skadad och inte har kunnat höras ännu.

– Omständigheterna är fortfarande oklara. Vi vet inte exakt vad som hänt, säger Jenny Widén.

Vid 18-tiden beskriver Sahlgrenska den skadade mannens tillstånd som allvarligt men stabilt.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS