Misstänkt mord i Alingsås – man anhållen

På lördagskvällen larmades polis och ambulans till en lägenhet i Alingsås där en kvinna hittades död. I bostaden fanns en man i 45-årsåldern som nu är anhållen skäligen misstänkt för mord.
– Det fanns omständigheter som gjorde så att det påbörjades en utredning gällande mord, sa Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

En kvinna i 45-årsåldern hittades död i en lägenhet i Alingsås på lördagskvällen. Larmet kom in till polisen vid 18.50.

– Polis blev larmad till platsen tillsammans med ambulans, gällande att en person skulle vara skadad eller inte mådde så bra, berättade Jenny Widén presstalesperson vid polisen i region Väst, på lördagskvällen.

Väl på plats fann de en avliden kvinna och en man i 45-årsåldern, som kunde gripas och nu sitter anhållen, skäligen misstänkt för mord.

– Han befann sig inne i bostaden när vi kom dit. Det finns inga uppgifter om att gripandet inte skulle gått lugnt till, säger Jenny Widén.

ANNONS

Vad var det som fick polisen att misstänka mord?

– Det fanns omständigheter som gjorde så att det påbörjades en utredning gällande mord. Mannen ska förhöras.

Bostaden spärrade av och under söndagen gjordes en teknisk undersökning av platsen. Polisen genomförde också dörrknackning i bostadsområdet, men i nuläget ska inga nya uppgifter kommit fram.

Annika Collin är presstalesperson vid Åklagarområde väst.

– Mannen är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden och senast vid 12.00 imorgon (nyårsafton reds anmärkning) måste åklagaren ta ställning till om mannen ska häktas eller släppas, säger hon.

ANNONS