Man knivhuggen i halsen efter omkörning

En stor polisjakt pågick under lördagskvällen i närheten av sjön Fegen i Halland. Det var efter en omkörning som det uppstod en diskussion mellan två förare.
– Den ena mannen ska då ha tagit upp en kniv och huggit den andra föraren i halsen, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. Under natten anhölls en man i 35-årsåldern misstänkt för mordförsök.

ANNONS

Under lördagseftermiddagen larmades polis och ambulans till länsväg 153 i höjd med Fegen i Halland efter att en person blivit knivhuggen i halsen.

Det var i samband med en omkörning som två män ska ha stannat sina bilar.

– Det blir någon diskussion vid vägen. Den ena mannen ska då ha tagit upp en kniv och huggit den andra föraren i halsen och sedan försvunnit från platsen, säger Jens Christensen vid polisen.

Mannen är i 20-årsåldern och fick föras med ambulans till sjukhus. Enligt Region Halland uppges mannens skador vara lindriga. Han fortsätter vårdas på sjukhus medan de avvaktar undersökningsresultaten.

ANNONS

Polisen spärrade av en del av vägen under kvällen och inledde en stor sökinsats på platsen.

Polisen har även inlett en förundersökning gällande mordförsök.

Runt 19.20 såg en reporter på plats hur en vit skåpbil närmade sig olycksplatsen. Vid synen av polisen stannade skåpbilen tvärt och vände. Poliser kastade sig då in i sina fordon och tog upp jakten på den vita skåpbilen.

En anhållen för mordförsök

Peter Telemo, jourhavande förundersökningsledare på polisen Halland, bekräftar att en vit skåpbil är intressant i ärendet.

– En vit skåpbil är intressant för polisen, säger han.

På plats vid länsväg 153 kunde man under kvällen säkra vissa spår. Vilka spår det rör sig om vill polisen i nuläget inte gå in på.

Vid 23.40 kunde polisen gripa den misstänke mannen, som visade sig vara i 35-årsåldern. Mannen befann sig då i Stockholm.

– Vi fick en del uppgifter om det här fordonet, och kunde spana fram var mannen kom ifrån. Det var ett helt odramatiskt gripande, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Mannen anhölls senare under natten efter kortare förhör, och misstänks nu för mordförsök.

– Det var tack vare bra vittnen och bra polisjobb, säger Peter Adlersson.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS