Lockdown på skola i Herrljunga efter hot

Polis var på plats på Altorpsskolan i Herrljunga efter att en minderårig riktat hot mot skolan under morgonen, enligt Alingsås Tidning. Skolan låstes så att ingen kunde passera varken in eller ut. Först efter lunch öppnades dörrarna igen.

ANNONS

Runt 09.30 på onsdagsförmiddagen ska någon på Altorpsskolan i Herrljunga ha mottagit en film via sociala medier som hen uppfattade som hotfull. Videon kom från en person under femton år.

– Det har inkommit ett hot till skolan och då beslutade skolan själv att inrymma så man höll eleverna inne. Vi är där nu och bildar oss en uppfattning, sa polisens presstalesperson Peter Adlersson under förmiddagen.

Polisen sökte efter den som ska ha riktat hotet mot skolan under förmiddagen.

– Det finns ingen gärningsperson eller så på plats utan detta har kommit in via andra kanaler. Vi letar efter den person som vi tror har kommit med det här hotet. Men det är lugnt på plats och vi söker på en annan plats och försöker få tag på den här personen, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Bedömer ni hotet som trovärdigt?

– Det är svårt att bedöma. Vi tar alltid sådana här hot på allvar tills vi vet något annat. Vi jobbar på med ärendet men det är lugnt på skolan. Vi har patrull på plats som pratar med elever och lärare.

Enligt skolans rektor fortsatte verksamheten men med låsta dörrar och polisiär närvaro.

– Det är lugnt på skolan, men det är så klart en allvarlig situation. Det är ett polisiärt ärende. Lektioner hålls, även om folk inte går in och ut ur skolan, säger Leonard Abrahamsson, rektor på Altorpskolan, under förmiddagen.

Pojke omhändertagen

Efter lunch hade dörrarna låst upp igen, eftersom det enligt polisen inte längre fanns något hot riktat mot skolan.

– Vi lokaliserade den misstänkte, en pojke under 15 år, till en annan ort. Han omhändertogs där och vi har kontaktat socialtjänsten på grund av hans låga ålder, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Polisen var kvar på platsen under eftermiddagen för att skapa trygghet. Händelsen rubriceras som grovt olaga hot.

– Vi tar det givetvis på allvar och gör våra utredningsåtgärder, men nu är vi klara på plats och undervisningen pågår som vanligt, säger Peter Adlersson.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS