Larm om knivbeväpnad man på skola

Elever på flera skolor i Vårgårda hölls inne efter att polisen fått larm om att en man ska ha jagat elever med kniv. Polisen har dock inte lyckats styrka att händelsen faktiskt har inträffa, men fortsätter arbeta med trygghetsskapande åtgärder.
– Vi har inte på annat håll lyckats stärka den uppgiften, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson hos polisen.

ANNONS
|

En elev larmar en lärare på en skola i Vårgårda om att hen sett en maskerad man med kniv jaga elever på skolan.

Polisen var på plats med flera enheter.

– Vi har inga uppgifter om skador och ingen är heller misstänkt eller gripen, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Strax innan klockan elva meddelar polisen att de inte har hittat någonting som kan bekräfta att händelsen har inträffat. Fortsatta förhör på platsen genomförs och polisens insats pågår till att elever och lärare kan känna sig trygga på platsen.

– Vi har inte på annat håll lyckats stärka den uppgiften. Vi har nu avvecklat insatsen och jobbar istället med trygghetsskapande åtgärder, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson hos polisen.

ANNONS

”Barnen är trygga”

Enligt vittnen har mannen synts till fots i riktning mot en annan grundskola i området.

– Rektorerna fattade snabba beslut så alla elever är inlåsta i klassrummen. Polisen var snabbt på plats och de har pratat med eleven. Vi har poliser på båda skolorna och gemensamt för båda skolorna är att man sökt igenom lokalerna. Vi har ytterdörrarna låsta och vid de dörrar som inte går att låsa så står det poliser eller personal. Barnen är trygga, säger Malin Lindberg, skolchef i Vårgårda, till Alingsås Tidning.

En förundersökning har initialt inletts med rubriceringen grovt olaga hot, men sedan polisen inte kan styrka att händelsen inträffat är man inte säkra på riktigt hur det hela landar.

ANNONS