Under helgen kan säsongens sista snöfall dra in över Västsverige.
Under helgen kan säsongens sista snöfall dra in över Västsverige. Bild: Jari Välitalo

Helgens snöfall kan bli säsongens sista

Ännu lyser vårvädret med sin frånvaro och närmast väntas snöbyar dra in över Västsverige och Göteborg. Men det gäller att passa på att njuta av snön – det kan vara den sista som kommer för den här säsongen.

ANNONS

I helgen väntas snöfall dra in över Västsverige, och i början på nästa veckan ser temperaturen ut att krypa ner till minusgrader.

– Nu snöar det upp mot Värmland och det hänger ihop med ett lågtryck som är på väg österut mot norra Götaland. När lågtrycket drar över Östersjön blir vinden nordlig och den kalla vinden drar ner över Västsverige, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Hon förklarar att minusgraderna som sköljer över västra Götaland under helgen kan leda till inslag av snö i de regnbyar som fortsatt dröjer sig kvar.

”Några centimeter eller så”

– Det är inga större mängder men någon centimeter eller så, säger Therese Fougman.

ANNONS

Huruvida det är blir det sista snöfallet för säsongen är svårt att säga, men att vi är inne på sista versen är en sak som är säker.

– Det brukar vara i mars eller i början på april som våren gör sig mer gällande på allvar.

Snön kommer inte ställa till med bekymmer

Från att det under veckan har varit upp mot sju till åtta plusgrader väntas det nu sjunka till omkring tre plusgrader under dagtid och några enstaka minusgrader nattetid.

– Men i och med att det har varit ganska varmt i veckan så är det också ganska varmt i backen vilket gör att snön kanske inte får ligga kvar så länge på vägarna.

– Jag har svårt att tänka mig att snön skulle ställa till med bekymmer i trafiken eller så, det smälter nog när det landar.

LÄS MER:Vintern rullar in – så rustar du bilen

LÄS MER:15 frågor och svar om däckbyte

LÄS MER:Polerade vägar – en olycksrisk

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS