En hyrläkare som var berusad på jobbet anmäls till Ivo.
En hyrläkare som var berusad på jobbet anmäls till Ivo. Bild: Wille Ihse/TT

Gynekolog var full på jobbet – anmäld till Ivo

En inhyrd gynekolog vid Skaraborgs sjukhus i Skövde kom berusad till jobbet. Han klarade bland annat inte av att logga in på datorn. Nu gör sjukhuset en Ivo-anmälan.

ANNONS
|

På midsommardagen i år går en gynekolog till jobbet på Skaraborgs sjukhus i Skövde, enligt en anmälan som kommer in till inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Klockan är 18.00 och skiftet börjar med en överlämning från kollegan som arbetat föregående pass.

Men gynekologen klarar varken av att prata i sammanhängande meningar eller logga in på din dator, enligt anmälan. Eftersom han också luktar starkt av alkohol förstår kollegan att gynekologen är berusad, så pass berusad att han går i väg för att hitta en alkoholmätare på akuten. När han kommer tillbaka tio minuter senare – utan alkoholmätare – hänger gynekologen över skrivbordet.

ANNONS

Kort därefter konfronteras den berusade gynekologen av kollegan och han gjorde då inget försök att dementera sitt tillstånd utan ska istället ha frågat vem som ska jobba istället.

Nu anmäler sjukhuset honom som en patientsäkerhetsfara till Ivo, något som P4 Skaraborg var först med att rapportera om.

Den berusade gynekologen var inhyrd från ett bemanningsföretag och var anställd på sjukhuset under två veckor. På midsommardagen var han i tjänst i tio minuter då han hade ansvar för jourtelefonen när kollegan letade efter en alkoholmätare och enligt anmälan ska han inte ha träffat någon patient.

GP har sökt Skaraborgs sjukhus som väljer att inte ge några kommentarer.

LÄS MER:Läkare skrev ut narkotikaklassade preparat till nyktra alkoholister

LÄS MER:Personal som möter våldtagna blir traumatiserade i andra hand

LÄS MER:Så kunde läraren fortsätta jobba med barn – trots avrådan från vården

ANNONS