Fyra anhållna efter mordförsök i Uddevalla

På måndagskvällen var det två knivattacker i samma område i Uddevalla inom en timme. Två personer har förts till sjukhus och fyra personer har anhållits misstänkta för mordförsök.
Polisen misstänker att händelserna kan höra ihop.

ANNONS

Polisen larmades vid 18.39 på måndagskvällen. Två personer kunde gripas efter en dryg halvtimme misstänkta för inblandning i händelsen.

Enligt vittnen hade det uppstått någon typ av bråk i området Skogslyckan i Uddevalla. När polisen åkte till platsen upptäcktes en blodpöl i närheten av ett bokkafé. Kort därpå fick polisen ytterligare uppgifter om att en skadad ung man setts på Östanvindsvägen i närheten.

Polisen mötte den skadade mannen, som är i 18-årsåldern, och han uppgav att han blivit rånad. Han fördes till sjukhus för vård av sina skador. Ett område på torget spärrades samtidigt av.

Nytt larm en timme senare

Vid 19.45 fick polisen på nytt larm om en knivskadad person i Uddevalla. Denna gång vid en busskur vid Sanderdalsskolan i samma område.

ANNONS

– Vi vet inte alls vad som har hänt. Det är en man som är anträffad skadad och han fördes direkt till sjukhus med allvarliga skador. Vi har inte kunnat prata med honom, sade Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

Mannen är i 30-årsåldern, och polisens arbetshypotes är att de två knivskärningarna kan ha ett samband.

– Det jag kan konstatera är att det är en väldigt speciell händelse. Det finns vissa utredningsuppgifter som talar för att händelserna kan höra ihop. Exakt vilka utredningsuppgifter det är kan jag inte gå in på, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson, på tisdagsmorgonen.

Allvarligt skadade

Båda männen är allvarligt skadade och kända av polisen sedan tidigare. Polisen misstänker att brottsplatsen kan vara densamma vid båda mordförsöken.

Har ni en utpekad brottsplats?

– Jag tror vi har tankar om det men det är inget vi kan dela med oss av i nuläget, utan sådant vi behöver hålla för oss själva.

Polisen kan heller inte svara på om männen misstänks ha skadats vid samma tidpunkt. Under måndagskvällen var polisen på plats i området för att förhöra vittnen.

Finns det anledning för allmänheten att känna oro?

– Det skulle jag inte säga. Två personer är gripna i ärendet och vi har två skadade personer. Arbetshypotesen är att det hänger ihop, sade Hans-Jörgen Ostler på tisdagsmorgonen.

ANNONS

Polisen har fram till lunchtid på tisdagen meddelat att ytterligare två personer gripits misstänkta för mordförsök. Totalt är nu fyra personer anhållna.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS