E6 i Stenungsund öppnar för trafik i juli

Först kom beskedet att E6 i Stenungsund, som förstördes av ett skred förra året, skulle öppna till hösten. Sen kom nya bud – motorvägen öppnar redan till sommaren. Nu har Trafikverket bestämt vilken vecka trafiken släpps på igen.

ANNONS
|

Det var i höstas som ett jordskred rev med sig fordon och delar av E6 i Stenungsund, mitt i natten. Sedan dess har ingen trafik kunnat köra på vägen och ett omfattande arbete pågått för att återställa E6.

I vintras hoppades Trafikverket att vägen skulle kunna öppnas för trafik i höst, eller åtminstone till årsskiftet.

I april var man mer optimistisk och meddelade att det blir redan i sommar, utan att specificera när under sommaren.

– Det har visat sig att arbetena gått bra och att vi har haft det tempo vi hoppats på, sa Daniel Svensson, projektchef på Trafikverket, då.

ANNONS

E6 öppnar igen i juli

Nu meddelar Trafikverket att man släpper på trafiken igen någon gång under andra veckan i juli. Exakt vilken dag under veckan det blir är dock inte bestämt än, säger Camilla Hentschel, kommunikatör på Trafikverket.

Nu återstår arbete med asfaltering, montering av vägräcken, linjemålning, skyltinstallationer, belysning och besiktningar inför trafikpåsläpp.

– Vi är mycket nöjda över att vi kan öppna E6 för genomfartstrafik så tidigt i sommar. Vi har jobbat hårt och målinriktat för att hinna bli klara så att vi kan släppa på trafiken före sommarsemesterveckorna, säger Daniel Svensson i ett pressmeddelande.

– Tidplanen ska hålla så länge vädret tillåter och det inte blir störtregn hela veckan, tillägger han.

LÄS MER:Så byggs E6:an upp efter skredet

LÄS MER:Robin, 20, störtade ner i skredet på E6

LÄS MER:Misstänkta för raset på E6 släppta på fri fot efter husrannsakan

LÄS MER:Tre misstänks ha orsakat jordskredet på E6 – polisen håller pressträff

ANNONS