Ringhals 4 har varit ur drift sedan augusti i fjol.
Ringhals 4 har varit ur drift sedan augusti i fjol. Bild: Annika Örnborg/Ringhals

Återstarten av Ringhals 4 har stannat av

På grund av ett ångläckage på turbinsidan har återstarten av Ringhals 4 stannat av, rapporterar P4 Halland.

ANNONS

Planen var att reaktorn skulle vara uppe i full effekt under onsdagskvällen men så blir det inte. Den har stannat av vid en elproduktion på 65 procent av sin förmåga.

– Den ligger kvar på nuvarande effekt fram till imorgon 23.59 för att vi ska åtgärda det här läckaget, säger Heidi Stenström, presstalesperson på Vattenfall.

Ringhals 4 har varit ur drift sedan slutet av augusti i förra året. Återstarten har skjutits upp flera gånger på grund av att reparationen av den skadade tryckbehållaren har varit mer komplicerad än väntat.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS