Anna Martinez, projektledare för Meet the locals. Bild: Åsa Dahlgren
Anna Martinez, projektledare för Meet the locals. Bild: Åsa Dahlgren

Anna leder Meet the locals

ANNONS
|

Vad är Meet the locals?

– Det kan man säga är svaret på hur vi kan leva i en delningsekonomi som är en ökande trend i samhället. Det är ett sätt för turister att träffa lokalbefolkningen som vill dela med sig av sina vardagsupplevelser. Det kan handla om att få komma hem till någon och baka bullar, gå ut och springa eller om man saknar sin hund så kan man kanske hitta någon som det går att gå ut med hunden tillsammans med. Det handlar om att leva det svenska vardagslivet. Det kan också handla om att man vill se hur folk bor i Sverige. De här är ett sätt att mötas.

ANNONS

Hur har ni gått till väga?

– Vi har försökt ta ett samlat grepp på vastsverige.com över olika delningsekonomilösningar. Det kan handla couchsurfing, om att hitta en soffa att sova på för natten, att äta middag hos någon helt okänd, Airdine. Vi har bland annat en fruktkarta där man kan se var man kan plocka frukt, man kan hyra kläder av svenska designers istället för att köpa med mera.

Hur många har nappat?

–I dag har vi tio locals och ytterligare tio är på väg in från hemsidan. Vi gjorde även en promotion på Gothenburg Award och då hörde 60 nya av sig så det börjar bli intressant.

Vilka vill ni nå?

– Vi hoppas nå dem som reflekterar i samhället, så det är alla möjliga. Det kan vara någon som bor på landet, någon som är bra på att hugga ved, någon i storstan som kanske är hipp och gillar gå på second hand. Vi vill att människor från alla möjliga kulturer nappar. Men vi ger inga garantier, vi är bara en förmedling.

Hur gör man för att bli en local?

–Då går man in på vår hemsida, vastsverige.com och går vidare till Meet the locals. Där klickar du vidare dig till "Jag vill bli en local". Där kan du fylla i en intresseanmälan och skicka in till oss. Efter det tar vi kontakt och du får berätta vad du vill göra och dela med dig av dina intressen. Efter det matchas du mot någon som vill träffa en local.

ANNONS
ANNONS