Gravstenar i Vatikanens nekropol.
Gravstenar i Vatikanens nekropol. Bild: Gregorio Borgia/AP/TT

Vatikanen öppnar "de dödas stad" för alla

ANNONS

Djupt under Vatikanstaten ligger en romersk gravplats, Via Triumphalis nekropol som ofta beskrivs som en stad för de döda. Nu har begravningsplatsen öppnat för allmänheten i samband med en ny utställning om livet och döden i kejsarnas Rom, rapporterar flera medier.

Tidigare har platsen främst varit tillgänglig för studenter, forskare och andra experter.

Vatikanens nekropol ligger utanför centrala Rom. Forntida romerska lagar förbjöd begravningar inom stadens gränser av säkerhets- och hygienskäl.

Begravningsplatsen grävdes ursprungligen fram 1956. 2003 upptäcktes ytterligare gravar i och med byggandet av en parkeringsplats.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS