Världens smalaste skyskrapa byggd i New York

LYXHUSET: Nyligen stod en 435 meter hög skyskrapa klar i New York, som ska vara världens smalaste. I den här fastigheten har det byggts stora och exklusiva bostäder som kostar upp till 700 miljoner kronor. Det har heller inte sparats på kronorna på de allmänna utrymmena som innehåller en inomhuspool, golfsimulator och konst av Picasso.

ANNONS
|

I oktober var skyskrapan vid Central Park i New York färdigbyggd, vilken ska vara världens smalaste skyskrapa. Den må vara smalast i världen, men inte den högsta, det är Burj Khalifa i Dubai med sina 828 meter och 162 våningar.

Steinway Tower, som tornet i NY kallas, är på 435 meter och har 91 våningar. Det går att jämföras med Göteborgs blivande skyskrapa Karlatornet som kommer att bli 245 meter hög och ha 73 våningar.

Redan i lobbyn märks det att fastighetsägaren inte sparat på kronorna när skyskrapan byggdes. Där finns hissdörrar i brons, kalksten, sammet, marmor, restaurerade trägolv, väggmålning i bladguld och silver, glasblommor, lysande guldpalmer, gamla restaurerade ljuskronor och ett Steinway piano. I lobbyn finns också ett postrum, conciergeområde, toalett och lounge

ANNONS

Det finns allmänna utrymmen i huset som inretts med antikviteter och konstverk av konstnärerna Picasso, Miró och Matisse.

Innehåller 60 bostäder

I tornet finns 60 stycken bostäder, varav 46 av dem har varsin våning. Bostädernas storlekar är på 240 kvadratmeter upp till 660 kvadratmeter. Topplägenheterna ligger på två våningar och har en privat hiss som går mellan dem.

Lyxlägenheternas inredning är helt specialdesignad och har fönster från golv till tak med utsikt över Central Park och Manhattans skyline. Från något av rummen kan de boende som bor högre upp se Empire State Building.

Golven i bostäderna är i grå ek och marmor, köken är skräddarsydda med exklusiva köksapparater, badrummen har onyx på väggar och golv, specialtillverkade badkar i polerad metall, detaljer i brons och stål och glasdörrar till dusch och toalett.

Inomhuspool, golfsimulator och bar

För de boende i skyskrapan finns en hel de trevligheter där de inte behöver dela utrymmena med vem som helst. De kan bland annat ta ett dopp i fastighetens inomhuspool där man sen kan sitta och vila i ljusa fåtöljer efter sitt bad. Vill man byta om på plats finns badhytter.

Där finns även ett spa med bastu, ångbastu och behandlingsrum, ett stort fitnesscenter, en privat matsal, cateringkök, en lounge med en terrass och ett mötesrum. De boende har också tillgång till bland annat en frisörsalong och skoputsningsstation.

ANNONS

Men det finns ännu mer för de boende, som en bar och salonger, padelbana, lekområde för barn och en golfsimulator.

Vill man ha all den här lyxen och bo några steg ifrån Central Park och de lyxiga butikerna på 5th Avenue så kostar det. Just nu finns det lediga bostäder på mellan 81 miljoner kronor och 700 miljoner kronor. För de dyraste bostäderna tillkommer en månadskostnad på 312 000 kronor.

Men priset kan vara förhandlingsbart, för en av de största topplägenheterna såldes nu i oktober för 524 miljoner kronor. Den innehåller bland annat fyra sovrum, sex badrum, matsal, gästsvit, kök, hiss, vardagsrum, två omklädningsrum med walk-in-closets.

Hur många som hittills slantat upp miljoner för att bo i skyskrapan, vill inte pr-firman berätta.

LÄS MER:Doftljusgrundarens hem är till salu – är som ett mindre Disneyland

LÄS MER:Lyxlägenhet såld högst upp i Karlatornet – för 66 miljoner

LÄS MER:Svenska doldisparet säljer sitt lyxhus i New York

LÄS MER:Huset i New York har en unik spaavdelning

ANNONS