Upplopp i Cardiff efter att tonårspojkar dött i trafikolycka

Två tonårspojkar omkom i en trafikolycka i utkanten av Cardiff under måndagskvällen. Olyckan ledde till stor ryktesspridning som sedan orsakade ett upplopp i staden. Minst tolv poliser ska ha skadats i samband med upploppen, rapporterar BBC.

ANNONS
|

Ett upplopp bröt ut i utkanten av Cardiff, Wales sent på måndagskvällen efter att två tonårspojkar omkommit i en trafikolycka. Tonårspojkarna ska ha färdats på någon form av mopedliknande fordon och snart började rykten florera om att en polisjakt ska ha ägt rum i samband med olyckan, rapporterar The Guardian. Polisen har sedermera dementerat ryktena.

– Det verkar som att det förekom utbredda rykten om en polisjakt vilket inte var fallet. Jag tror att det illustrerar hur snabbt rykten kan spridas på sociala medier nuförtiden och att händelser kan gå över styr, säger Alun Michaels, poliskommissarie i södra Wales till BBC.

ANNONS

Efter olyckan samlades ett hundratals personer vid olycksplatsen och snart uppstod en upploppsliknande stämning.

Enligt BBC ska flera fordon ha satts i brand och bland annat ska ha två polisbilar ha åsamkats skador. Minst tolv poliser ska också ha skadats i samband med upploppen.

Ytterligare en person ska ha attackerats då några av de som samlats trott att personen var en civilklädd polis, enligt BBC.

Polisen ska ha ökad närvaro i området

Enligt ett vittne på platsen ska det dock varit en mindre grupp av människor som tog till våld. De allra flesta hade bara samlats för att ”de ville veta vad som skulle hända härnäst” säger vittnet till BBC.

Våldsamheterna pågick under natten fram till tidiga morgonen och det har varit stor polisnärvaro i Cardiff under hela natten. Under morgonen syntes spåren av upploppen på gatorna i närheten av olyckan där gatstenar ryckts upp från marken. Bilder från platsen vittnar också om bilar som bränts sönder och andra som fått rutorna krossade.

Polisen ska nu utreda händelseförloppet och exakt vad som orsakat upploppet.

– Vi fick ett stort antal samtal från invånare som förståeligt nog var rädda för gruppens agerade. Nivån av våld mot räddningspersonal och skadorna på egendom och fordon är helt oacceptabelt. Vårt fokus nu är att undersöka omständigheterna kring olyckan och de skrämmande scenerna som följde, säger Mark Travis, assisterande överkonstapel i Södra Wales till The Guardian.

ANNONS

Enligt The Guardian har flera personer gripits i samband med upploppet.

Vi kommer att fortsätta upprätthålla en utökad polisnärvaro under veckan, säger Mark Travis till tidningen.

LÄS MER:Fler anhållna efter påskupploppen

LÄS MER:Experten: Våld har blivit norm bland poliser i USA

LÄS MER:Ytterligare tre avrättade efter Iranprotesterna

ANNONS