Turkiet har genomfört flygattacker mot flera PKK-mål i norra Irak. Arkivbild.
Turkiet har genomfört flygattacker mot flera PKK-mål i norra Irak. Arkivbild. Bild: Usame Ari

Turkiet har attackerat PKK-mål i norra Irak

Det turkiska försvarsdepartementet har genomfört en flygoperation i norra Irak som förstört flera mål. Enligt uppgifterna ska flera personer som tillhör PKK dödats. Det rapporterar turkiska nyhetsbyrån Anadolu.
Flyganfallet sker efter en explosion nära det turkiska parlamentet i Ankara som PKK ska ha tagit på sig.

ANNONS

Försvarsdepartementet lade ut informationen på X, tidigare Twitter, strax före klockan 21.30 på söndagskvällen.

Enligt ett uttalande som finns på departementets hemsida, har flygoperationerna genomförts mot mål i flera regioner i norra Irak vid klockan 21. Det ska röra sig om totalt 20 mål bestående av bland annat bunkrar och skyddsrum där personer från bland annat PKK ska ha befunnit sig.

Tidigare idag skedde en explosion nära det turkiska parlamentet i Ankara. Det ska enligt uppgift röra sig om en självmordsbombare som sprängt sig själv och enligt AFP har den terrorstämplade kurdiska organisationen PKK tagit på sig ansvaret för attacken.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS