När 99 procent av de turkiska rösterna räknats står det klart att Recep Tayyip Erdogan får det största väljarstödet i det turkiska presidentvalet.
Enligt myndigheterna har Erdogan fått 49,4 procent av rösterna medan oppositionsledaren Kemal Kilicdaroglu fått 44,96 procent av rösterna. Då ingen av dem fått en majoritet, över 50 procent, kommer det nu bli en andra valomgång den 28 maj där det turkiska folket får rösta mellan de två kandidaterna.
Men under natten, innan rösterna hade räknats klart, talade president Erdogan vid partihögkvarteret i Ankara, natten mot måndag.
– Vi vet ännu inte om valet slutar i den första omgången, sade en segerviss Erdogan från balkongen där han vid tidigare presidentval hållit sitt segertal.
Han hade själv räknat med att vinna redan i första omgången, fortsatte den sittande presidenten.
– Om vår nation har valt en andra runda, är det också välkommet.
På måndagsmorgonen stod det sedan klart att det blir en andra valomgång den 28 maj.
Resultatet inte klart
President Erodogan hade inledningsvis en majoritet av rösterna – och såg därmed ut att gå segrande ur den första omgången – men allt eftersom rösterna räknades kröp den sittande presidentens siffror ner mot 50-procentstrecket.
Med drygt 91,9 procent av rösterna räknade har president Erdogan 49,5 procent, medan utmanaren Kemal Kiliçdaroglu från partiet CHP har 44,8 procent, uppgav chefen för den turkiska valmyndigheten Ahmet Yener under natten, enligt BBC.
– Om vår nation vill se en andra omgång kommer vi absolut vinna en andra omgång, sade Kiliçdaroglu under natten.
– Viljan till förändring i samhället är högre än 50 procent, fortsatte han.
Anklagelser om manipulation
Under valkvällen har oppositionen genom sina egna kanaler hävdat att rösträkningen manipulerats och att den statliga nyhetsbyrån Anatolia först gick ut med räknade röster från Erdogantunga distrikt.
Kiliçdaroglu hävdade tidigare på söndagskvällen att rösträkningen i distrikt där han har vunnit systematiskt har överklagats av Erdogans AKP, vilket ska ha försenat inrapporteringen av rösterna där oppositionen är stark.
Erdogans AKP har kallat oppositionens uttalanden för "oansvariga".
Stöd från tredje kandidat?
Den tredje presidentkandidaten Sinan Ogan, som tidigare tillhörde det starkt nationalistiska MHP, har fått omkring fem procent av rösterna.
Hans väljare kan spela en avgörande roll i en andra valomgång.
– Vi kommer inte att säga om vi kommer att stödja den eller den kandidaten, sade Ogan under natten.
Erdogan anses ha en stor fördel eftersom de statligt kontrollerade medierna har stött hans kandidatur.
Erkan Saka, professor i medievetenskap, berättade när TT intervjuade honom i Istanbul tidigare i maj att under april månad sände det statliga mediebolaget TRT enligt egen uppgift 32 timmar av Erdogans valtal, medan Kiliçdaroglu fick 32 minuter.
– De skryter till och med om det, med inte så lite stolthet. Men 32 mot 32, man får i alla fall ge dem att de har humor, konstaterade Erkan Saka.
Om ingen av kandidaterna når 50 procent när rösterna är färdigräknade blir det en andra valomgång den 28 maj.
LÄS MER:Turkiet går till val – så påverkas Sverige
LÄS MER:Det här är Recep Tayyip Erdogan
LÄS MER:Ryssland anklagas för att ha påverkat turkiska valet
LÄS MER:Jordbävningen kan ha utlöst en hälsokatastrof i Turkiet
Fakta: Valet i Turkiet
I dag den 14 maj har Turkiet hållit president- och parlamentsval. 64 miljoner är röstberättigade, varav 61 miljoner bor i landet.
Drygt fem miljoner är förstagångsväljare. En femtedel av alla väljare är under 25 år, och 51 procent är under 40.
Om ingen presidentkandidat säkrar mer än 50 procent av rösterna kommer en andra valrunda att hållas den 28 maj.
Landets största parti, AKP, grundat av Recep Tayyip Erdogan, har regerat i Turkiet sedan 2002. Men efter en tid av ekonomisk instabilitet och anklagelser om ett alltmer auktoritärt styre har stödet minskat.
I parlamentsvalet ska väljare från 87 valdistrikt välja 600 ledamöter till en femårig mandatperiod i det turkiska parlamentet.
I parlamentet har AKP ingen egen majoritet, men styr med hjälp av det starkt nationalistiska MHP.
Inför valet har större delen av oppositionen samlat sig i en bred koalition, med partier från vitt skilda bakgrunder.
Det största partiet i oppositionen, CHP grundat av landsfadern Mustafa Kemal Atatürk, betecknar sig traditionellt som sekulärt och socialdemokratiskt. CHP leds av oppositionens presidentkandidat Kemal Kiliçdaroglu.