I helgen började flera länder planera att evakuera sin ambassadpersonal från Sudans huvudstad Khartum, på grund av det kritiska och våldsamma läget som råder i landet.
Men Storbritannien har nu fått en känga av ”högt uppsatta” tyska politiker, som uttalat sig anonymt till BBC, för att deras evakuering av sin ambassadpersonal i Khartum innebar att andra länders räddningsinsatser försenades.
Enligt de tyska politikerna ska brittiska styrkor har landat i Sudan utan tillstånd från den sudanesiska armén. Tyskland ska ha planerat att använda flygfältet för att evakuera sina medborgare i landet, men enligt källorna ska den ”oannonserade brittiska militära närvaron” gjort den sudanesiska armén så upprörd att de vägrade Tyskland tillstånd.
En av källorna uppger även att britterna varit tvungna att betala armén innan de lämnat landet.
Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock har kommenterat räddningsinsatserna, även om hon inte nämnt Storbritannien eller något annat land vid namn.
– Det var viktigt för oss att evakueringen, till skillnad från andra länder, inte bara berörde vår diplomatiska personal utan alla tyskar på plats och deras partners, säger Annalena Baerbock enligt BBC.
Även Tysklands försvarsminister Boris Pistorius kommenterade händelsen under en presskonferens. Han fick en fråga om hur Storbritannien lyckats få ut sin ambassadpersonal redan på lördagen, medan de tyska flygen först började lämna på söndagen.
– Hur ska jag uttrycka det diplomatiskt? De ignorerade vad sudaneserna hade föreskrivit, sa han då, enligt BBC.
Storbritannien slår ifrån sig kritiken
Det brittiska försvarsministeriet nekar till att de legat bakom några förseningar och har kallat det för ”totalt nonsens”, rapporterar BBC.
”Det är inte korrekt att antyda att Storbritanniens ansträngningar att evakuera ambassadpersonal från Sudan förra helgen försenade Tysklands planer”,
"Att agera under såpass svåra omständigheter innebär alltid utmaningar, men vi har arbetat extremt nära med våra franska, amerikanska och särskilt tyska partners som underlättat med tillgången till flygfältet under den här veckan, och vi är naturligtvis fortfarande tacksamma till Sudans väpnade styrkor. "
En talesperson för det brittiska försvarsministeriet har också sagt att det är "fullständigt nonsens” att hävda att Storbritannien landat i Sudan utan tillstånd från den sudanesiska armén och säger att de haft tillstånd.
Storbritannien har bland det högsta antalet utländska medborgare i Sudan. Runt 4 000 britter bor i landet och 2 000 av dessa ska ha begärt hjälp att evakueras i landet.
Det här händer i Sudan
Sedan Sudan blev självständigt från det brittiska koloniala styret år 1956 har landet präglats av konflikter och inbördeskrig. Militära kupper har närmast avlöst varandra.
Orsaken till konflikterna, både tidigare och pågående, handlar om makt och vem som ska styra Sudan.
Strider pågår nu mellan den sudanesiska armén, som leds av general Abdel Fattah al-Burhan, och de paramilitära styrkorna RSF (Rapid Support Forces) som leds av general Mohamed Hamdan Dagalo.
Båda generalerna vill få makten att leda landet. Båda har även anklagats för att ha begått omfattande människorättsbrott.
Sedan striderna bröt ut har minst 512 personer dödats av flyganfall och artilleribeskjutning. Den största oron är att den väpnade konflikten fortsätter att eskalera tills att det ett fullständigt inbördeskrig bryter ut.
LÄS MER:Fem punkter: Detta händer i Sudan
LÄS MER:Risken för inbördeskrig ökar – GP förklarar konflikten i Sudan