Stora datafel i USA orsakade omfattande flygstopp

På onsdagen inträffade ett omfattande datahaveri hos den amerikanska luftfartsmyndigheten, vilket gjorde att inga flyg fick lov att lyfta. Vid 15-tiden uppgav FAA att flygstoppet hävdes.

ANNONS

Den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA drabbades av ett omfattande datorfel som påverkade alla flyg i hela USA på onsdagen, skriver ABC News.

Datorfelet påverkade ett system som ansvarar för att skicka ut uppgifter om potentiella faror och realtidsbegränsningar till piloter, vilket kallas för NOTAM (Notice to Air Missions).

”FAA upplever ett avbrott som påverkar uppdateringen av NOTAMS. Inga flyg kan släppas för närvarande", meddelade luftfartsmyndigheten tidigare på onsdagen.

Vid 13.30-tiden svensk tid, vilket motsvarade klockan 7.30 i New York (EST), beordrade FAA en paus på alla inrikesavgångar

"FAA arbetar fortfarande för att helt återställa systemet för meddelanden till luftuppdrag efter att det drabbas av ett avbrott", skrev FAA och meddelade att de grundat samtliga plan.

ANNONS

"FAA har beordrat flygbolagen att pausa alla inrikesavgångar till klockan nio EST för att möjliggöra för byrån att säkerställa flyg- och säkerhetsinformationens integritet."

Över 1 200 flyg drabbades av förseningar då de fick lov att lyfta, uppger AP.

Vid 15-tiden uppgav FAA att flygstoppet hävdes.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS