Singapores premiärminister Lee Hsien Loong. Arkivbild
Singapores premiärminister Lee Hsien Loong. Arkivbild Bild: Mast Irham/Poolfoto via AP/TT

Singapores ledare till sist beredd att gå

ANNONS

Singapores långlivade ledare, premiärminister Lee Hsien Loong, är slutlgien beredd att lämna över makten till den politiske kronprinsen Lawrence Wong.

Lee, som är 71 år, har tidigare meddelat att han ville lämna över till en yngre generation av ledare, men beslutet sköts upp på framtiden på grund av coronapandemin. I ett tal till nationen i helgen sade Lee att planen "nu är på banan igen".

Men Lee angav ingen tidpunkt för överlämnandet av makten till 50-årige Wong.

Det styrande partiet i Singapore har den senaste tiden skakats av flera politiska korruptionsskandaler som satt transportministern under utredning samt tvingat bort två parlamentsledamöter på grund av en relation.

ANNONS

Om Wong verkligen tar över premiärministerposten så blir han den andre ledaren i Singapore som inte tillhör Lees familjeträd sedan landets självständighet 1965.

Nästa allmänna val är utlovade till 2025.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS