Plötsligt dånade musiken ut över byn La Peza. Tusentals festsugna hade tagit sig dit för ett sex dagar långt illegalt rave.
Plötsligt dånade musiken ut över byn La Peza. Tusentals festsugna hade tagit sig dit för ett sex dagar långt illegalt rave. Bild: Ingo Mehling, CC BY-SA 4.0 Wikimedia Commons

Sex dagar långt illegalt rave tog över spansk by

Invånarna hade ingen aning om vad som väntade när en karavan av ravesugna människor plötsligt strömmade in i den lilla spanska byn La Peza. Innan de visste ordet av hade besökarna smällt upp ett festivalområde nära byns centrum. Sedan började ett sex dagar långt rave, till bybornas förvåning.
– Helt ärligt, det var ganska kaotiskt, säger byns borgmästare Fernando Alvarez.

ANNONS

I flera dagar dånade musiken mot bakgrunden av Sierra Nevada-bergen. På det dammiga fältet hade på mycket kort tid ett helt litet festivalområde byggts upp, med stora högtalare, försäljningsstånd och såklart, tusentals dansande festprissar.

Det hela började på fredagen, och blockerade helt trafiken till byn La Peza, rapporterar The Guardian.

– Det var 24 timmar om dygnet med ”chin chin boom”, säger borgmästaren Fernando Alvarez, som inte kunde låta bli att imponeras av logistiken.

– Det bor 1 200 personer här. Föreställ dig: vi vaknar upp på fredag morgon och det är 5 200 personer här. På lördagen är det 6 000.

ANNONS

Tusentals oväntade besökare

Cirka 5 000 besökare, till större delen spanjorer men även personer från Italien och Nederländerna, tros ha varit på plats.Trots att ravet helt saknade tillstånd flöt det på i princip utan problem.

– Det var ärligt talat magnifikt organiserat. Det var som en liten stad. De hade ett bageri, pizzeria, klädbutiker, folk som kunde fläta ditt hår – de hade absolut allt. Jag är imponerad av hur de lyckades bygga upp det här på bara ett par timmar, säger Fernando Alvarez.

Kommunen var dock snabb med att anmäla det hela till polisen. Polisen var snabbt på plats, men beslutade att det nog var säkrast att övervaka tillställningen i stället för att få tusentals människor att flytta på sig.

Ingen hade någon aning

Barrikader sattes upp för att hindra nya bilar från att ansluta och en helikopter höll ett vakande öga från ovan. Från början var det sagt att festen skulle sluta på tisdagen, men det dröjde hela sex dagar innan festivalen monterades ner och besökarna lämnade byn.

– Det är en lättnad, jag är jätteglad, säger Fernando Alvarez till The Guardian.

Hur det kom sig att ett internationellt evenemang kunde uppstå i byn utan att någon kände till det förblir ett mysterium.

– Vi hade ingen aning. Om jag visste vem som organiserade det så skulle jag anställa dem för att planera byns fiesta.

ANNONS

LÄS MER:Så blev epa-dunk en topplistesuccé

LÄS MER:Massiv technoparad i Berlin

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS