Restaurang på Mallorca har kollapsat – fyra döda

Minst fyra personer har dött och flera är allvarligt skadade efter att en restaurang har kollapsat på Mallorca.

ANNONS
|

Det var vid 20.30-tiden på torsdagen som en restaurang på Mallorca kollapsade. Enligt spanska RTVE ska det ha varit mycket personal och gäster på restaurangen när den rasade.

Fyra personer har omkommit och ytterligare 16 drabbats av allvarliga skador i samband med olyckan.

– Dödsoffren är två tyska kvinnor, 20 och 30 år gamla, en 23-årig spansk anställd och en 44-årig senegalesisk man, säger en polistalesman till nyhetsbyrån AFP, enligt TT.

Polisen befarar dock att dödstalet kan komma att stiga, enligt tidningen El Pais. Tidningen rapporterar också att flera personer fortfarande tros vara instängda i byggnaden.

ANNONS

Exakt hur många som befann sig i byggnaden vid olyckstillfället är oklart men räddningstjänst, polis och ambulans arbetar på platsen för att lokalisera folk bland rasmassorna.

Under torsdagskvällen meddelade den lokala räddningstjänsten att man kommer fortsätta arbetet ”så länge det behövs”, rapporterar El Pais.

Enligt flera spanska medier ska också polisen ha bett folk som samlats i närheten av den kollapsade restaurangen att vara tysta för att räddningspersonalen ska kunna höra ljud från eventuella överlevande.

Terrassen rasade

Enligt ögonvittnen är det terrassen på restaurangen som har rasat, enligt spanska Majorca Daily Bulletin.

Terrassvåningen ska sedan ha fallit över bottenvåningen som i sin tur delvis kollapsade ner i källaren.

Chefen för räddningstjänsten i Palma, Eder García, säger till El Pais att man misstänker att terrassen var överbelastad och att det skulle ha orsakat kollapsen.

Enligt honom är de flesta som drabbade antingen utlänningar och turister. Två av dem avlidna är kvinnliga turister.

Populärt turistområde

Restaurangen ligger i området Playa de Palma där det just nu råder högsäsong för turism.

Utrikesdepartementet känner till att olyckan har inträffat och har kontakt med den svenska ambassaden i Madrid för att undersöka om svenskar kan ha drabbats.

Vid 06-tiden på fredagsmorgonen fanns inga uppgifter om omkomna eller skadade svenskar, uppger UD:s pressjour för TT.

ANNONS
ANNONS