Rebelläger uppges utplånat

ANNONS
|

Ett "ganska stort antal terrorister" dödades när lägret nära Severodonetsk förstördes, säger Ukrainas tillförordnade president Oleksandr Turtjynov enligt Interfax.

Kievtrogna styrkor har enligt Turtjynov genomfört flyganfall mot vägspärrar som separatister satt upp i regionen Luhansk, och säkrat kontrollen över en gränspostering som separatisterna försökt inta.

Enligt företrädare för den självutropade folkrepubliken Luhansk dog 13 personer i måndagens strider, rapporterar Interfax. Åtta av dem ska ha funnits i en byggnad som anfölls från luften, och fem i eldstrider.

Inrikesminister Arsen Avakov uppmanar civilbefolkningen på flera orter att hålla sig inomhus, skriver AFP.

Indien har beslutat att evakuera nära 1 000 indier som finns i Luhansk-regionen på grund av oroligheterna, rapporterar AFP också. Det är främst läkarstudenter som nu uppmanas lämna Luhansk och bege sig till Kiev.

ANNONS

Samtidigt har det ryska förslaget om att öppna en "humanitär korridor" och kräva omedelbart eldupphör i Ukraina mötts av svala reaktioner i FN:s säkerhetsråd.

USA anklagar Ryssland för "hyckleri" och andra ifrågasätter behovet av humanitärt stöd.

-Vi måste vara tydliga med att krisen i Ukraina är en politisk säkerhetskris. Det är ingen humanitär kris, säger Storbritanniens FN-ambassadör Mark Lyall Grant, enligt Reuters.

Ryssland nämner "vissa positiva reaktioner" efter det timslånga mötet bakom stängda dörrar i New York, men anklagar väst för att politisera frågan.

I dag har också bekräftelse kommit på att de två försvunna observatörsgrupperna från Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), är vid liv.

Förhandlingar pågår för att de ska släppas från de separatister som tog dem till fånga förra veckan, uppger OSSE.

-Vi vet var de är. De är vid liv och vid god hälsa, säger Lamberto Zannier, generalsekreterare för organisationen, enligt AFP.
ANNONS