Donald Trump. Arkivbild.
Donald Trump. Arkivbild. Bild: Charlie Neibergall

Rättsnota på hundratals miljoner för Trump

Donald Trumps politiska organisation "Save America" har hittills i år spenderat motsvarande cirka 420 miljoner kronor för att bistå den tidigare presidenten och hans allierade i olika rättsliga processer.
Det uppger rådgivare till Trump för Washington Post med hänvisning till dokument som väntas offentliggöras senare på måndagen.

ANNONS

Ex-presidenten står för närvarande åtalad för brott i två separata ärenden i Florida respektive New York och kan komma att åtalas i ytterligare flera fall, däribland för hans roll i stormningen av Kapitolium i januari 2021.

De rättsliga kostnaderna är organisationens enskilt största utgiftspost i arbetet med Trumps kampanj inför presidentvalet 2024 och överskrider den totala summan som man fick in via donationer under årets andra kvartal.

Bland de övriga som fått rättslig hjälp av "Save America" finns flera av Trumps rådgivare och andra som stått honom nära, totalt handlar det om tiotals personer.

Rättegången i Florida-ärendet – som rör Trumps hantering av hemligstämplade dokument – inleds i maj 2024, meddelade delstatens federala domare Aileen Cannon tidigare i juli.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS