Québecs premiärminister François Legault. Arkivbild
Québecs premiärminister François Legault. Arkivbild Bild: Jacques Boissinot/AP/TT

Québec inför skatt för ovaccinerade

Kanadensiska Québec ska införa en särskild hälsoskatt för dem som är ovaccinerade mot covid-19, rapporterar BBC.

ANNONS

Provinsens premiärminister François Legaul sade vid en presskonferens att människor som inte har fått sin första dos vaccin måste ge ett bidrag.

Hur hög avgiften kommer att bli är ännu inte klart, men den kommer att bli "avsevärd", enligt Legault.

– Jag tror att just nu är det en fråga om rättvisa för de 90 procent av befolkningen som gjort uppoffringar, säger Legault.

Québec, som har det högsta antalet covidrelaterade dödsfall i landet, befinner sig i ett skede av hög smittspridning. Bara omkring 13 procent av invånarna i provinsen är ovaccinerade, men de står för hälften av alla sjukhusinläggningar.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS