Carles Puigdemont. Arkivbild.
Carles Puigdemont. Arkivbild. Bild: Gloria Calvi/AP/TT

Puigdemont nekas plats i EU-parlamentet

ANNONS

Den katalanske separatistledaren Carles Puigdemont får inte tillbaka sin plats i EU-parlamentet, beslutar EU-domstolen. Enligt domstolen är det Spanien och inte EU-parlamentet som hindrar Puigdemont att återta EU-arbetet.

Puigdemont och Kataloniens tidigare hälsominister Antoni Comín hade bett EU-domstolen att häva det tidigare beslutet om uteslutning av dem båda. De ville dessutom ha kompensation för den ersättning som de gått miste om på grund av uteslutningen.

Både Puigdemont och Comín lever i exil sedan de av Spaniens regering anklagats för bland annat uppror och uppvigling i samband med Kataloniens självständighetsförsök för fyra år sedan.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS