Pornhub stämt – av 30 kvinnor

Över 30 kvinnor har stämt Mindgeek, företag som äger porrsajten Pornhub, då de menar att sajten publicerat filmer utan deras medgivande, skriver BBC. Det är inte första gången sajten hamnar i blåsväder. Pornhub kallar anklagelserna ”absurda” och falska”.

ANNONS

Kvinnorna hävdar att videos där de medverkar laddats upp på sajten utan deras tillstånd. De har nu lämnat in en civil stämningsansökan i delstaten Kalifornien.

Kvinnorna anklagar i stämningen bolaget Mindgeek för att driva ett ”kriminellt företag”.

I ett uttalande kallar Pornhub anklagelserna ”ytterst absurda, komplett hänsynslösa och kategoriskt falska”, enligt BBC.

LÄS MER:Därför satsar Pornhub på respekterad queerkonst

För BBC uppger företaget:

– Pornhub har nolltolerans vad gäller illegalt innehåll och utreder alla klagomål eller anklagelser som rör innehåll på vår webbplats.

Enligt amerikanska CBS kräver sajten inte att användare som laddar upp material verifierar sin identitet eller ålder. Man söker heller inte de inblandade för att försäkra sig om att samtliga godkänt att materialet publiceras.

ANNONS

Hade fler tittare än BBC News under pandemin

En kvinna som är inblandad i stämningen säger till CBS att hon var 17 år när hennes pojkvän tvingade henne att spela in en nakenvideo. Kvinnan, som använde pseudonym, säger att videos sedan postades utan hennes vetskap.

Så sent som i december publicerade New York Times en artikel som redogjorde för Pornhubs barn- och våldtäktsrelaterade material, vilket fick porrsajten att agera.

LÄS MER:Initiativet: Vaccinera dig – få en levande kyckling

Enligt Pornhub själva hade sajten 6,8 miljoner uppladdade videos och 42 miljarder sidvisningar under 2019. Det totala tittandet ska ha uppgått till 169 år.

Porrsajten tillhör de företag som gynnats av coronapandemin, då många spenderat mer tid i hemmet.

Enligt The Guardian har hälften av alla vuxna britter kollat på onlineporr under pandemin. Mest populär var just Pornhub, som enligt undersökningen genomförd av Ofcom haft fler tittare än exempelvis BBC News.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS