Polisen larmar om terrorhot mot kyrkor i Wien

ANNONS

Polisen i Österrike varnar för en möjlig "islamistmotiverad" attack mot kyrkor i Wien, och hänvisar till information som landets underrättelsetjänst fått.

Säkerheten vid vissa byggnader, bland dem kyrkor, har höjts. Polisnärvaron i den österrikiska huvudstaden i allmänhet har också utökats.

"Det finns ett ospecificerat hot om en attack mot kyrkor", skriver polisen i Wien på Twitter och tillägger att man utökat bevakningen vid vissa platser. Vid ett konkret hot kommer allmänheten omedelbart att varnas.

Det är oklart i nuläget hur länge polisens utökade säkerhetsåtgärder kommer att kvarstå.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS