Polisen: Dödlig attack i Québec ej terror

Två personer har avlidit och fem har skadats efter att en man i medeltida kläder gått till attack med ett svärd i den kanadensiska staden Québec.

ANNONS

Attacken ägde rum under halloweennatten i centrala Québec. Polisen kallades till platsen efter ett larm strax efter midnatt.

En person greps på söndagsmorgonen misstänkt för attacken. Enligt Québecpolisen har dådet ingen koppling till någon terrorgrupp. Den inledande utredningen tyder snarare på att det rör sig om ett personligt motiv.

Polisen uppger under en pressträff om händelsen att gärningsmannen var en man i 20-års åldern som "beväpnat sig med ett svärd och var iklädd medeltidskläder".

Staden Québec, officiellt Ville de Québec, är huvudstad i provinsen med samma namn.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS