Polis utanför Kapitolium efter den uppmärksammade stormningen. Totalt har nu fem personer avlidit i samband med händelserna.
Polis utanför Kapitolium efter den uppmärksammade stormningen. Totalt har nu fem personer avlidit i samband med händelserna. Bild: Julio Cortez

Polis död efter Trump-kravallerna

En 42-årig polisman har avlidit av de skador han ådrog sig i samband med att Trump-supportrar stormade Kapitolium i Washington DC. Det bekräftar polisen i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Därmed är polismannen kravallernas femte dödsoffer.

I ett pressmeddelande skriver polisen om sin kollega:

"Han skadades fysiskt under sammandrabbningarna med demonstranterna. Han återgick därefter till stationen där han kollapsade.”

LÄS MER: Personerna bakom stormningen av Kapitolium

Polismannen fördes till sjukhus men hans skador var dock så allvarliga att han avled natten till fredagen, svensk tid.

Polismannens död och vad som orsakade den är nu föremål för utredning.

Den 42-årige polismannen är femte dödsoffret efter det kaos och den kalabalik som uppstod när anhängare till president Donald Trump, missnöjda med valresultatet, stormade Kapitolium i Washington i onsdags.

LÄS MER: Britt-Marie Mattsson: ”Det hänger på Pence om Trump ska avsättas”

ANNONS

I samband med upploppet sköts en 35-årig kvinna till döds av polisen inne i Kapitolium.

Ytterligare tre personer har avlidit i samband med stormningen. I de fallen uppges att personerna avled av ”akut medicinska orsaker”.

LÄS MER: Trump erkänner sig besegrad – lovar lämna Vita huset

Polismannens kollegor hedrade honom i en omfattande konvoj längs Constitution Avenue i Washington DC under natten till fredag.

ANNONS