Nederländsk stad ska tillåta prostitution hemifrån

Ett nytt förslag från staden Utrecht ska tillåta sexarbetare i staden att arbeta hemifrån. Detta för att försöka skapa tryggare arbetsförhållanden för dem som jobbar inom branschen i staden, rapporterar NL News.

ANNONS
|

På försök ska Utrechts kommun i Nederländerna tillåta dem som arbetar med sex att jobba hemifrån, skriver flera nederländska medier.

Prostitution är lagligt i Nederländerna men Utrecht har haft svårt att hitta lösningar för att sexarbetare ska kunna arbeta i sitt yrke på ett säkert sätt, skriver NL News. Enligt Eelco Erenberg har det länge önskats krafttag för en bättre arbetsmiljö från dem som jobbar med sex i kommunen.

– Vi har haft många konversationer och lyssnat till sexarbetare och andra människor involverade i yrket. Baserat på det har vi lagt detta förslag som starten på en säker, ren och transparent policy om sexarbete, säger han i ett uttalande enligt den engelskspråkiga nyhetssajten.

ANNONS

Missförhållanden kan anmälas

Men för den som jobbar med sex i Utrecht måste vissa krav uppfyllas för att man ska få jobba hemifrån. Bland annat måste yrkesutövaren vara folkbokförd i hemmet, man får inte göra reklam för sitt yrke i anslutning till hemmet och all intjänad vinst måste gå uteslutande till sexarbetaren.

Enligt Utrecht kommun förekommer hemarbete bland prostituerade redan, men under radarn, eftersom det tidigare inte varit tillåtet. Hjälporganisationer menar att om hemarbete tillåts så kommer sexarbetare i större utsträckning anmäla missförhållanden om de inte riskerar att hamna i problem för att de arbetar hemifrån.

Den nya bestämmelsen om att på prov tillåta prostitution hemifrån väntas träda i kraft nästa år, skriver NL News.

LÄS MER:Skattjägare härjar i nederländsk by efter naziguld

LÄS MER:Beslutet i Amsterdam: Stoppa cannabis

LÄS MER:Amsterdams kampanj – för att hålla britterna borta

ANNONS