Många hoppas "Maria" är deras dotter

ANNONS
|

Enligt SVT som talat med företrädare för välgörenhetsorganisationen Smile of the child väller tipsen in. Organisationen har fått mejl och telefonsamtal från hela världen där människor hoppas att det är just deras försvunna flicka som har påträffats.

Flickan antas vara fyra år men vad hon egentligen heter vet inte polisen, även om hon lystrar till namnet Maria. Flickan hittades i torsdags i ett romskt läger utanför staden Marsala 280 km norr om Aten.

Det var vid en kontroll av vapen och droger i lägret som poliser stötte på flickan och blev misstänksamma, eftersom hon skilde sig så mycket till utseendet från dem som uppgav sig vara hennes föräldrar, skriver det tyska nyhetsmagasinet der Spiegel i sin webbupplaga.

ANNONS

Enligt polisen kan flickan ha rövats bort som spädbarn 2009 och den 39-årige man och 49-åriga kvinna som utgivit sig för att vara flickans föräldrar har gripits för förhör. Varken mannen eller kvinnan kan vara släkt med flickan enligt DNA-tester som polisen låtit göra.

En grekisk åklagare släppte i fredags bilder på barnet för att underlätta sökandet efter hennes föräldrar.

De båda, som påstår sig vara flickans mamma och pappa, har lämnat motstridiga uppgifter, om hur barnet hamnade i deras vård. Först påstod de, att främmande människor hade givit dem barnet. Sedan ska de, enligt der Spiegel, ha sagt, att flickan hade en utländsk far.

Parets advokat säger, att mannen och kvinnan hämtade flickan från ett barnhem, då hon bara var några dagar gammal. Barnhemmet ska ha tagit emot den lilla från en okänd utlänning, som påstod sig inte kunna ta hand om barnet.

Trots dessa oklarheter ska de påstådda föräldrarna ha fått en födelseattest för barnet från grekiska myndigheter, hävdar advokaten, enligt der Spiegel.

– Paret älskar barnet som om det vore deras eget, säger advokaten också.

Den engelska tidningen Daily Mail, uppger att polischefen i Marsalaområdet antar, att flicka kan komma från något nord- eller östeuropeiskt land.

Den grekisk välgörenhetsorganisation Smile of the child har nu tagit hand om flickan. Hon har fått komma till ett hem med jämnåriga barn men hon talar bara romani och får använda teckenspråk för att göra sig förstådd, även om tycks förstå grekiska. Den grekiska polisen har vänt sig till Interpol i sökandet efter föräldrarna.

ANNONS
ANNONS