Maltas premiärminister Robert Abela kan vara nöjd sedan 70 procent av den vuxna befolkningen nu fått minst en vaccineringsdos mot covid-19. Arkivbild.
Maltas premiärminister Robert Abela kan vara nöjd sedan 70 procent av den vuxna befolkningen nu fått minst en vaccineringsdos mot covid-19. Arkivbild. Bild: Rene Rossignaud/AP/TT

Malta: Vi har flockimmunitet

ANNONS

Malta är första EU-land att vaccinera 70 procent av den vuxna befolkningen mot covid-19. Fast än så länge är det bara en dos som getts till så många.

– I dag har vi nått flockimmunitet. Vaccinet är vårt vapen mot viruset, säger hälsominister Chris Fearne till journalister i Malta enligt nyhetsbyrån AFP.

Totalt har 475 000 vaccindoser injicerats på Medelhavsön, där 42 procent av befolkningen nu är vaccinerad fullt ut.

Smittspridningen har på sistone sjunkit rejält på Malta och är för tillfället klart lägst i EU, med endast 25 nya fall per 100 000 invånare under de senaste två veckorna.

Malta har heller inte redovisat något nytt dödsfall i covid-19 under de tre senaste veckorna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS