Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel vid EU-toppmötet den 25 juni. Arkivbild.
Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel vid EU-toppmötet den 25 juni. Arkivbild. Bild: Aris Oikonomou/poolfoto via AP/TT

Luxemburgs smittade ledare inlagd

ANNONS

Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel testade positivt för covid-19 för en vecka sedan. På lördagen lades han in på sjukhus för observation.

Där kommer han att vara i ett dygn i förebyggande syfte, meddelar regeringskansliet.

Bettel satte sig själv i karantän den 27 juni, två dagar efter att han deltog i EU-ledarnas senaste toppmöte i Bryssel. Ingen av de andra deltagarna bedömdes ha varit i tillräckligt nära kontakt med honom.

Premiärministern har fått en vaccinspruta hittills, den 6 maj.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS