Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel på toppmötet i Bryssel.
Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel på toppmötet i Bryssel. Bild: John Thys/pool via AP/TT

Luxemburgledare coronasmittad efter toppmöte

ANNONS

Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel har valt att isolera sig sedan ett covid-19-test visat positivt resultat. Beskedet kommer dagar efter det att Bettel deltagit i EU:s toppmöte med unionens övriga 26 ledare.

Ingen av de övriga ledarna anses dock vara i riskzonen, enligt ett uttalande.

– Ingen stats- eller regeringschef fanns på listan över dem som hade nära kontakt med premiärministern, säger hans talesperson.

Enligt Luxemburgs regler definieras en nära kontakt med en coronasmittad med att ha varit mer än 15 minuter på mindre än två meters avstånd, och där personer inte haft munskydd.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS