Kanal fylldes av tiotusentals döda fiskar

En kanal utanför New York fylldes i veckan av tiotusentals döda fiskar. Orsaken till det märkliga fenomenet utreds av myndigheterna. Den ovanliga synen fångades på video och bild av förvånade människor i området.

ANNONS
|

Boende på Long Island i New York trodde först att ett istäcke plötsligt hade lagt sig över Shinnecock canal under måndagen. I själva verket hade kanalen helt täppts igen av döda fiskar, rapporterar CBS News.

Tiotusentals av sillfiskenatlantisk menhaden låg staplade på varandra.

På filmklipp från platsen går det att se hur de silverfärgade fiskarna sprattlar och kippar efter andan.

Spårar fiskarna med flygplan

Orsaken till det märkliga fenomenet är hittills oklar. Enligt CBS News bevkademyndigheterna i New York händelsen under tisdagen, för att ta reda på mer.

– Inga fler döda fiskar har rapporterats under natten eller i dag. Några ligger och flyter i viken utanförShinnecock, men de flesta har troligtvis sjunkit till botten, säger Erica Ringewald, presschef på den lokala miljöförvaltningen.

ANNONS

Staden har städat bort döda fiskar från stränderna och det ska sättas in flygplan för att spåra hur de döda fiskstimmen förflyttar sig.

– Staden har ett samarbete på county-nivå där vi öppnar och stänger kanalen. Det är för att släppa in syre och samtidigt tillåta att några fiskar kan smita ut.

Syret tog slut i vattnet

Myndigheterna har inte kunnat hitta någon direkt orsak till fiskarnas massdöd. Men lokala experter har en teori.

– Det var ett stort stim med blåfisk i viken under söndagen. Blåfisk äteratlantisk menhaden och när de jagas in i kanalen och luckorna stängs kan inte fisken ta sig ut igen. Sedan tar syret inne i kanalen slut för dem, säger Chris Paparo frånSouthampton Marine Science Center till CBS News.

ANNONS