IS tar på sig brutala attacken i Nice

GP:s utsända följer strandpromenaden i Nice från platsen där attentatet började till platsen där den slutade. Se hur de som överlevde hyllar offren i tragedin som krävde 84 liv i torsdags kväll, på Frankrikes nationaldag.

ANNONS
|

Den brutala attacken inträffade mitt under nationaldagsfirandet i Nice.Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, en fransk tunisier, körde rakt in i en folkskara som hade samlats på Nice strandpromenad för att fira högtiden.

Enligt BNO News, ska terrororganisationen Islamiska Staten tagit på sig ansvaret för den våldsamma attacken.

Fyra personer har gripits av den franska polisen, rapporterar AFP. Samtliga av de ska ha någon form av koppling till den 31-årige gärningsmannen.Sedan tidigare harLahouaiej-Bouhlels före detta hustru frihetsberövats av den franska polisen.

Ännu är det fortfarande oklart omLahouaiej-Bouhlel arbetade själv eller om han hade andra som fanns vid hans sida. I nuläget framgår det inte under vilka misstankar som de fem personerna har frihetsberövats.

ANNONS

Det var på torsdagen som Frankrike utsattes för en terrorattack. Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, en 31-årig fransk tunisier körde rakt in i en folkmassa under det franska nationaldagsfirandet i Nice. Minst 84 personer dog och ytterligare 202 skadades. Fransk polis har gripit fyra personer som kopplas till gärningsmannen och terrororganisationen IS har tagit på sig dådet.

Än så länge är det oklart exakt hur IS eventuella inblandning i attacken ser ut, trots att de tagit på sig dådet.Enligt uppgifter under fredagen vargärningsmannen inte känd för några kopplingar till till radikal islamism, rapporterade CNN.

- Bouhlel var inte religiös. Han gick inte till moskén, han bad inte, han iaktog inte Ramadan. Han drack alkohol, åt fläsk och tog droger. Allt är förbjudet inom islam, sade Walid Hamou, en kusin tillBouhlels exfru, till Daily Mail.

På lördagseftermiddagen gick den franska inrikesministern ut med att den 31-åriga gärningsmannen "radikaliserades väldigt snabbt", rapporterar Reuters.

ANNONS