Hon dog i Londonattacken – familjen: "Oersättlig"

Aysha Frade blev ett av dödsoffren i attacken på Westminster för exakt en vecka sedan. Hennes släktingar beskriver henne som en "skyddsängel" vars död i terrordådet i London har lämnat ett "evigt tomrum".

ANNONS

På onsdagskvällen publicerade Londonpolisen ett meddelande från Aysha Frades familj som GP har tagit del av. Det är på dagen en vecka sedan hon mejades ner av gärningsmannens bil mitt i Westminster i centrala London.

LÄS OCKSÅ:Terrorattack vid brittiska parlamentet

Hon bleven av fyra personer som dödades av terroristen Khalid Masood. Hans dödsfärd varade i 82 sekunder men han förstörde så många fler liv än enbart dödsoffrens.

Tre civila dödsoffer och en polis

Aysha Frade och två andra civila, en 54-årig man och en 75-årigkvinna,miste livet när Masood medvetet körde sin bil rakt in i fotgängare på Westminster Bridge.

LÄS OCKSÅ:”Vi lever i rädsla”

ANNONS

Därefter attackerade terroristen den 48-årige polismannen Keith Palmer med två långa knivar. Knivattackenskedde vid grindarna till det brittiskaparlamentet.

LÄS OCKSÅ:Gärningsmannen har identifierats av brittisk polis

Först efter det sköts Masoodihjäl av en annan polis. En utredning har visat attPalmer dog av ett enda sticksår i bröstet, trots att han barskyddsväst.

Texten fortsätter under tv-inslaget

Tio misstänkta har släppts

Polisens teori är att Masood agerade ensam. Man fortsätter emellertid alltjämt att undersöka om någon annan kan ha varit inblandad i dåden.

Under onsdagen fattade tusentals personer händer på Westminster Bridge och polisen höll en tyst minut utanför New Scotland Yard för att hedra terrordådets offer.

LÄS OCKSÅ:Staden som skakar av sig terrorn

Parallellt släppte polisenen 58-årig man som greps i Birmingham förra veckan i samband med händelsen. Inget åtal väntas mot mannen.

En 30-årig man är fortsatt misstänkt medan en kvinna har släppts mot borgen. Totalt har tio personer nu släppts utan vidare rättsliga åtgärder.

ANNONS