'Den perfekta platsen att gifta sig på', sade en av de nygifta männen om vigsel i Antarktis.
"Den perfekta platsen att gifta sig på", sade en av de nygifta männen om vigsel i Antarktis. Bild: Tore Meek/NTB/TT

Första samkönade vigseln i Antarktis

ANNONS

Två manliga medarbetare har sagt "ja" till varandra ombord på ett forskningsfartyg i Brittiska Antarktis. De är därmed det första samkönade paret att gifta sig på brittiskt territorium i land- och havsområdet vid Sydpolen.

"Antarktis, med is- och snötäckta berg i bakgrunden, var den perfekta platsen att gifta sig på", sade en av de nygifta männen om upplevelsen.

Fartygets kapten agerade vigselförrättare och hela besättningen deltog i full uniform.

Giftermålet är det andra att genomföras i territoriet sedan en lagändring 2016. Det första paret att säga "ja" till varandra var två fältguider i juli 2017.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS