Exceptionell värme väntas i delar av England i början av nästa vecka.
Exceptionell värme väntas i delar av England i början av nästa vecka. Bild: Alberto Pezzali/AP/TT

Första röda värmevarningen utfärdad i England

ANNONS

En röd varning för exceptionell värme har utfärdats för första gången någonsin i Storbritannien.

Enligt det nationella väderinstitutet Met Office kan temperaturer överstiga 40 grader för första gången någonsin på måndag eller tisdag nästa vecka. Det finns också 80 procent chans att landets tidigare rekord från 2019 på 38,7 grader kommer att överskridas, enligt väderinstitutet.

Även nätterna väntas bli exceptionellt heta.

– Detta kommer sannolikt att leda till omfattande effekter på människor och infrastruktur. Denna värmenivå kan ha negativa hälsoeffekter, säger chefsmetereologen Paul Gundersen.

Varningen gäller nästa måndag och tisdag för delar av centrala, norra, östra och sydöstra England

En röd varning utfärdas av väderinstitutet när det är "mycket sannolikt att det kommer att finnas en livsfara, med betydande störningar i resor, energiförsörjning och eventuellt omfattande skador på egendom och infrastruktur".

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS