Flera gripna efter terrorattacken

I torsdagskväll skakades världen av ännu ett terrordåd, den här gången på Promenade des Anglais i Nice. 84 personer, varav tio barn, dog och över 200 personer skadades. Efter händelsen har sju personer gripits, två stycken under söndagsmorgonen.

ANNONS

Ytterligare två personer har under söndagsmorgonen gripits av fransk polis efter torsdagens attack på Promenade des Anglais i Nice,rapporterar BFM TV. Det ska vara en man och en kvinna, med kopplingar till Mohamed Lahouaiej Bouhlel, som har gripits.

Sedan tidigare har fem personer gripits, inklusive gärningsmannens exfru. Flera av de gripna sitter i centralhäktet i Nice. GPTV var på plats under gårdagen när fleragripna fördes in till häktet.

Nu är det totalt sju personer som har gripits efter torsdagens dåd då 84 människor, varav tio barn, dog.202 personer skadades och omkring 85 personer vårdas nu på sjukhus, 18 med livshotande skador.

ANNONS

Samtidigt kommer det rapporter om att den misstänkte gärningsmannen ska ha besökt attentatsplatsen i Nice två gånger före dådet, enligt AFP.

Tusentals nationaldagsfirande befann sig på strandpromenaden Promenade des Anglais i Nice när en vit lastbil körde in i folkmassorna sent på torsdagskvällen. Föraren, identifierad som Mohamed Lahouaiej Bouhlel, 31, plöjde uppemot två kilometer genom massorna innan han stoppades av polis.

Enligt vittnen lutade sig 31-åringen ut genom fönstret och sköt mot folk med ett handeldvapen innan han själv sköts ihjäl av polis, rapporterar radiokanalen France Info.En motorcyklist försökte enligt flera vittnen stoppa lastbilsattacken, rapporterar AFP. Mc-föraren försökte öppna lastbilsdörren men körde omkull och hamnade under lastbilen.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, entunisisk medborgare med franskt uppehållstillstånd och sedan ett tiotal år bosatt i Nice, var inte känd för den franska underrättelsetjänsten. Han var däremot känd för annan brottslighet.

Om, och i så fall på vilket sätt de sju personer som sedan fredagskvällen har gripits är inblandade, är än så länge oklart.

ANNONS