Flera bombdåd och skottlossningar i Kabul

Minst 16 personer ska ha dött och ett 50-tal har skadats efter flera stora explosioner och skottväxlingar i Afghanistans huvudstad Kabul, enligt Reuters. Säkerhetsstyrkor ska ha hamnat i strider med talibaner efter en serie av bombdåd runt om i staden.

ANNONS
|

Stora explosioner följt av skottlossning ekade på gatorna i Afghanistans huvudstad Kabul på onsdagsmorgonen. Reuters personal på plats ska ha hört en jättelik explosion samtidigt som rapporter kom om nya attacker på flera andra håll i staden. Enligt Afghanistans islamistiska milis, talibanerna, är det de som genomfört en serie attentat:

Enligt Reuters påstår talibanerna att de har attackerat minst tre mål runt om i huvudstaden Kabul och att attackerna ska ha lett till att många personer omkommit. Afghanistans militär bekräftar även att någon typ av attack skett mot en byggnad i utkanten av huvudstaden och en källa uppger till Reuters att intensiva strider pågår nära polisens huvudkvarter som ligger i närheten av en militär träningsfacilitet.

ANNONS

Explosion nära säkerhetsanläggning

Enligt tyska nyhetsbyrån DPA ska även skottlossning ha förekommit efter explosionen och Al Jazeera rapporterar att explosionen ska ha hörts i västra delarna av staden, nära en större anläggning för säkerhetsstyrkor.

Enligt en poliskälla till Al Jazeera, ska det ha varit en bilbomb som sprängts i närheten av anläggningen.

Två terrorister ska sen sen ha gått in i en av anläggningens byggnader iklädda bombvästar. Den ena sprängde sig själv medan den andra ska ha blivit skjuten.

Minst 15 döda

15 personer uppges ha dött i attacken motunderrättelsetjänstens byggnad i Kabul, uppger Reuters, och minst ett dussintal ska ha skadats i attacken mot polishögkvarteret i västra Kabul.

Najib Danesh, talesperson på afghanskainrikesdepartementet säger tillReuters, attelva av de 15 döda ska vara civila och att 50 personer, inklusiver kvinnor och barn uppges ha skadats i de båda sprängningarna.

Texten uppdateras.

ANNONS