Får förstörde medicinsk cannabisodling i Grekland – åt 300 kilo cannabis

Efter ett år som inneburit prövningar i form av torka och översvämningar fick en cannabisodlare ännu större problem när en flock får och getter tog sig in i hans växthus. När de väl upptäcktes hade de hunnit frossa i över 300 kilo cannabisplantor.

ANNONS

Gräsmarkerna runt den grekiska regionen Magnesia har drabbats hårt av kraftiga översvämningar i landet och som svar på det har landets djur fått leta efter andra områden att beta på.

Det fick en hungrig får- och getflock i området att söka efter grönare marker, som de hittade i ett växthus i Almyros. När odlaren upptäckte fårflockens inbrott hade de redan hunnit trycka i sig runt 300 kilo av hans grödor: medicinsk cannabis.

– De hittade något grönt att äta eftersom resten av deras mat var förstörd. De gillar verkligen hampa, det är som socker, säger gårdens ägare till radiokanalen FM 107.7 Thessaloniki, enligt Efsyn.

ANNONS

Det var inte helt lätt att få ut de 200 djuren ur växthusen, säger han.

– Jag mår bra men fåren mår bättre, säger han till radiokanalen.

– Fåren hoppade högre än getterna och det händer aldrig. De var glada.

Stort ekonomiskt slag

Men samtidigt innebar den uppätna skörden ett hårt ekonomiskt slag mot bonden och hans produktion. I en intervju med The Newspaper säger bonden att de redan förlorat runt 80 procent av sin produktion på grund av översvämningarna.

– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, säger han till The Newspaper.

Stormen, som fått namnet Daniel, och de efterföljande översvämningarna som slog hårt mot Thessalien-regionen beräknas ha slagit ut ungefär en fjärdedel av Greklands jordbruksproduktion och stora vetelager översvämmades.

– Dessa översvämningar gjorde att nästan 25 procent av årets skördeproduktion gick förlorad, vilket innebär förluster på hundratals miljoner euro, säger Katerina Kasimati, lantbruksingenjör vid Atens lantbruksuniversitet, till AFP.

Dessutom beräknas omkring 90 000 får, getter, grisar och kor ha dött och över 120 000 kycklingar, rapporterar AP.

Skadorna på framför allt landets grödor kan komma att pressa upp de redan höga livsmedelspriserna i Grekland. Enligt experter finns det en risk att en del översvämmade fält kan komma att vara obrukbara i flera år.

ANNONS

LÄS MER:Legalisering av medicinsk cannabis i Ukraina

LÄS MER:USA:s hälsodepartement vill lätta på cannabisrestriktionerna

LÄS MER:Tusentals vill prova magiska svampar i Oregon

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS