Frans Timmermans. Bild från i juli.
Frans Timmermans. Bild från i juli. Bild: Valeria Mongelli/AP/TT

EU-kommissionären: Kolet är borta 2040

ANNONS

Kolenergin har "ingen framtid". Även utan politisk press kommer den att läggas ner eftersom den, förutom klimatmässigt, även är ekonomiskt ohållbar. Det säger EU:s klimatkommissionär Frans Timmermans.

– Jag skulle vara väldigt överraskad om det finns någon kolgruveindustri efter 2040, säger han på det klimatmöte som pågår denna vecka i Italien.

Mötet i Milano ska bädda för det stora toppmötet COP26 i Glasgow i höst, då världen ska försöka spika metoder för att hejda klimatförändringarna.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS