Ettårige Asher nobbades av modellagentur – blev stjärna på Facebook

Modellagenturen avvisade ettårige Asher med förklaringen att de de inte sökte efter "baby med särskilda behov". Nu har hans modellbilder tagit världen med storm.

ANNONS
|

När en modeagentur sökte modeller för en ny serie barnkläder tvekade mamman Megean Nash inte länge innan hon skickade en bild på 15 månader gamla Asher. Men svaret som hon fick chockade henne.

Agenturen uppges ha svarat att de inte sökte "en baby med särskilda behov", skriver The Independent.

Enligt mamman uppfyllde Asher alla krav som agenturen ställde: rätt ålder, ögonfärg och hårfärg. Men anledningen till att han inte fick vara med är att han har Downs syndrom.

Upprörd över det som hade hänt bestämde sig Megean Nash för att lägga upp flera bilderpå sin son på Facebooksidan Kids with Down's Syndrome. Asher bärblå jeansskjorta och fluga på bilderna som tagits av fotografenCrystal Barbee.

ANNONS

I inlägget berättar mamman vad som hade hänt och uppmanade andra att dela "så att världen kan se Asher".

Inlägget delades över 118 000 gånger och gillades av över 96 000 personer. Lilla Asher översköljs av hyllningar i kommentarsfältet.

Modeller som bryter mot normerna

"Jag skulle nog köpa vad som helst från den här lilla killen. Han har så mycket personlighet i hans uttryck och hans ögon. Jag är kär", skriver en användare.

Företaget som anlitade modellagenturen som avvisade Asher ska, enligt The Independent, ha ett möte med Ashers föräldrar nästa vecka.

Ashers mamma jobbar ihop med kampanjen Changing the Face of Beauty som har för mål att få företag att använda modeller med olika typer av funktionsnedsättning.

GP har tidigare skrivit om att flera modeller med Downs syndrom har lyckats slå sig fram på modemarknaden.

Läs mer: Här är modellerna som bryter mot gamla normer

32-åriga Katie Meade exempelvis har tävlat i OS och blev i ården första modellen med Downs syndrom som är ansiktet utåt för ett skönhetsmärke.

ANNONS