EU:s rådsordförande Charles Michel och kommissionsordförande Ursula von der Leyen under det senaste EU-toppmötet i Bryssel i oktober. Arkivfoto.
EU:s rådsordförande Charles Michel och kommissionsordförande Ursula von der Leyen under det senaste EU-toppmötet i Bryssel i oktober. Arkivfoto. Bild: Virginia Mayo/AP/TT

Dubbelt toppmöte i EU

ANNONS

EU:s decembertoppmöte befaras bli långt och infekterat när EU-länderna ska försöka enas om extrapengar till budgeten och eventuell förhandlingsstart om medlemskap med Ukraina och Moldavien.

Nu blir mötet dessutom ännu längre sedan det blivit klart att man inleder med att träffa sina kollegor från de EU-sugna länderna på västra Balkan: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Kosovo, Montenegro, Nordmakedonien och Serbien.

Toppmötet äger rum i Bryssel från onsdagen den 13 december till fredagen den 15 december, med västra Balkan-delen som inledande punkt.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS