Drottning Elizabeths kista bärs fram i Saint George's Chapel i Windsor Castle den 19 september i fjol.
Drottning Elizabeths kista bärs fram i Saint George's Chapel i Windsor Castle den 19 september i fjol. Bild: Jonathan Brady/AP/TT

Drottningens begravning kostade två miljarder

ANNONS

Begravningen av drottning Elizabeth II i september i fjol kostade 162 miljoner pund, motsvarande drygt 2 miljarder kronor, uppger brittiska finansdepartementet enligt BBC.

Förutom statsbegravningen den 19 september gäller notan även kostnader för drottningens sista färd från Skottland till London och säkerhetspådraget när drottningen låg på lit de parade i Westminster Hall under fyra dagar.

"Regeringens prioritet var att dessa händelser skulle avlöpa smidigt och med lämplig dignitet samtidigt som man hela tiden såg till att säkerheten uppehölls", skriver John Glen på finansdepartementet i ett uttalande.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS