I Italien har en kvinnlig turist slagit larm efter att ha blivit grundlurad vid bokning av ett semesterboende.
I Italien har en kvinnlig turist slagit larm efter att ha blivit grundlurad vid bokning av ett semesterboende. Bild: Tiktok

Bokade havsutsikt – var en tavla

I Italien har en kvinnlig turist slagit larm efter att ha blivit grundlurad vid bokning av ett semesterboende. Den ”otroliga havsutsikten” visade sig vara en affisch uppsatt på en husvägg i en trång gränd.

ANNONS
|

Clarisa Murgia som rest från Argentina blev rejält förvånad när hon öppnade dörren till det boende hon bokat för en semesterresa till Italien.

Det som enligt uthyraren skulle vara en ”otrolig havsutsikt” visade sig i själva verket vara en synvilla.

I stället för azurblått Medelhavsvatten möttes hon av en plansch uppsatt på grannfastighetens yttervägg.

Upptäckten blev senare ett inlägg på den sociala medie-appen Tiktok. Inlägget har fått stor spridning och setts av miljontals personer.

I inlägget syns hur affischen har satts på en husfasad inne i en gränd mitt emot den balkong varifrån videon har filmats.

”Känner mig lurad”

Enligt SvD publicerade Clarisa Murgias videon 18 maj. I inlägget skriver den argentinska kvinnan hur hon upplevde situationen.

ANNONS

”Vänner, jag känner mig lurad. Ingen har någonsin lurat mig så här tidigare!”, skrev hon.

Clarisa Murgia, som har fått flera reaktioner på händelsen, har valt att inte avslöja var i Italien bokningen har gjorts.

Enligt en sökfunktion på Google matchar affischen verklighetens Amalfikust, några mil söder om Neapel på den italienska västkusten.

LÄS MER:Venedig stoppar större turistgrupper

LÄS MER:Klaga på plats ökar möjligheterna att få rätt

LÄS MER:De är rädda att förlora Venedig till massturismen

ANNONS