Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Mikael Kivi

Ytterligare en anhållen för misshandeln i Alingsås

Ytterligare en person anhölls på söndagen, misstänkt för synnerligen grov misshandel på den äldre man som under långfredagskvällen hittades svårt misshandlad inne i en lägenhet i Alingsås. Totalt sitter nu fem personer anhållna. Mannen vårdas på sjukhus med livshotande skador.

Polisen larmades vid 18.30-tiden på fredagen till en adress i Alingsås. Enligt polisen ska det ha varit en fest som spårat ur. I lägenheten påträffades mannen, som enligt uppgift är i 60-årsåldern, svårt skadad, liggandes på golvet.

– Han var så pass skadad att ambulanspersonal fick arbeta med återupplivningsförsök på platsen, berättade polisens presstalesperson Stefan Gustafsson, under lördagsmorgonen.

Mannen fördes först till Alingsås sjukhus men kördes enligt polisen senare till Sahlgrenska universitetssjukhuset, där han sedan dess vårdats med livshotande skador

I lägenheten fanns fyra andra personer som greps direkt. Samtliga av dessa var påverkade. De sitter nu anhållna misstänkta för synnerligen grov misshandel. Några av dem är kända hos polisen sedan tidigare.

– Det är en blandad grupp, både män och kvinnor, konstaterade Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen i Region Väst.

Och på söndagen anhölls alltså ytterligare en person, misstänkt för synnerligen grov misshandel.

Enligt polisen är det troligt att åklagaren tar beslut om häktningsbegäran på måndagen.

– Man vill se till att höra alla personer och kontrollera uppgifterna de lämnat, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

De fyra personer som anhölls i fredags förhördes på lördagen. Den femte ska ha hörts under söndagen.

Under måndagsmorgonen är läget för mannen fortfarande allvarligt och han vårdas fortfarande för livshotande skador.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.