Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åklagare Jim Westerberg begär mer tid av tingsrätten till utredningen om det misstänkta mordet på Wilma Andersson. Bild: Edvin Bergstrom
Åklagare Jim Westerberg begär mer tid av tingsrätten till utredningen om det misstänkta mordet på Wilma Andersson. Bild: Edvin Bergstrom

Wilmas misstänkte mördare begärs omhäktad igen

Utredningen kring det misstänkta mordet på Wilma Andersson fortsätter. Åklagare Jim Westerberg berättar att det återstår mycket arbete och han kommer begära om mer tid av tingsrätten under fredagen. Samtidigt riktas fortfarande misstankar mot två personer som är på fri fot.

– Jag kommer lämna in en åtalsförlängning på fredag. Det är en lång förundersökning kvar, säger åklagaren och förundersökningsledaren Jim Westerberg.

Mannen i 20-årsåldern har nu suttit frihetsberövad i åtta veckor och han misstänks på sannolika skäl ha mördat den 17-åriga Wilma Andersson. Men under den förra omhäktningsförhandlingen uttryckte Uddevalla tingsrätt krav på att åklagaren skulle visa att utredningen sker så skyndsamt som möjligt.

– Att vi bara fick två veckors åtalsförlängning anser jag är märkligt. Det handlar om en sådan stor utredning och det är mycket som återstår. Det har varit synnerligt omfattande utredningsåtgärder, ovanligt mycket rent generellt. Att då påskynda utredningen är förvånande, vi sitter knappast sysslolösa, säger Westerberg.

Kan bli aktuellt med nya dykinsatser

Det handlar fortfarande om många analyser som ska färdigställas av Nationellt forensiskt centrum. Samtidigt fortsätter polis att leta efter kroppsdelar tillhörande flickan. Under förra veckan fanns polisens dykare från Stockholm på plats i Uddevalla.

Åklagare Jim Westerberg säger att han inte fått någon information angående resultat från sökinsatsen. Sten-Rune Timmersjö, chef för avdelningen för grova brott i Fyrbodal, säger i sin tur att han inte vill uttala sig om eventuella fynd.

Kommer ni att söka igen?

– Det kan bli aktuellt. Under utredningen har vi ibland sett saker som faller samman på en punkt och kommer det något nytt kanske vi får söka igen, säger Sten-Rune Timmersjö.

Samtidigt återstår brottsmisstankar mot två personer i 40-årsåldern. Det handlar om en man och en kvinna i den mordmisstänktes närhet. Bägge misstänks för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling.

Samtliga misstänkta fortsätter att neka till brottsanklagelserna.

LÄS MER: Manifestation för Wilma på Kungstorget

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.