Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Wilmas hund blev påkörd – bilisten smet: "Hjärtlöst"

Bandage och tunga mediciner blev resultatet för den blodiga hunden Soda som kördes på av en bil. Men istället för att stanna – körde ägaren iväg.
– Stannar man inte och kollar hur det går? Det känns hjärtlöst, säger ägaren Wilma, 19.

Det var i måndags som hunden Soda och 19-åriga Wilma Olsson var ute och promenerade i Falkenberg i den friska luften.

Den danska gårdshunden Soda klarade sig med blodiga skador. Men bilisten flydde från platsen.. Bild: Privat

– Det kom en hare som Soda fick syn på. Haren hoppade över en gärdsgård och Soda sprang efter ut på vägen. Sen hörde jag bara tjutande bildäck, en duns och hunden som skrek, säger Wilma Olsson.

Efteråt kom Soda gåendes mot Wilma, blodig om tassen och tjutande av chock och rädsla. Men när Wilma såg sig om efter bilen märkte hon att den bara körde därifrån.

– Jag får ju ta på mig lite ansvar eftersom hunden var lös. Men om man kör på någons hund, stannar man inte och kollar hur det går? Det känns hjärtlöst, säger Wilma Olsson.

Fick bandage och smärtstillande

Efter olyckan kördes den skadade Soda till veterinären med djupa sårskador. Där röntgades hon, fick bandage och smärtstillande mediciner. Skadan var bara en hårsmån från Sodas led, men trots det ser hon ut att bli återställd.

Soda mår efter omständigheterna bra.. Bild: Privat

Wilma Olsson har nu polisanmält händelsen efter uppmaning från sitt försäkringsbolag. Hon vill också komma i kontakt med bilisten som råkade köra på Soda. I ett inlägg på Facebook efterlyser hennes mamma den person som flydde från platsen efter olyckan.

– Vi vill väldigt gärna prata med den som körde bilen. Jag förstår att man kanske hamnar i chock av att köra på någon. Men om det händer borde man stanna och inte bara köra därifrån, säger Wilma Olsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.